Kapustičky na zádíčkách
Růžičková kapusta je nedoceněná podzimní zelenina. Moje nejoblíbenější úprava je na zádíčkách. Kapustičky si zachovají chuť i barvu a spolu s máslem vytvoří dokonalou přílohu. Vyzkoušejte!
Ingredience:
- růžičková kapusta
- 3 lžíce másla
- sůl, pepř
Postup:
Kapustičky omyjte, odkrojte košťály a růžičky rozkrojte na půlky. Ve velké hlubší pánvi rozpusťte máslo a na něj naskládejte kapustičky na bříška (rozuměj řezem dolů). Opékejte 2-3 minuty do zlatova. Vypněte plotýnku, kapustičky otočte na zádíčka, osolte a opepřete. Pánev zakryjte pokličkou a nechte kapustičky 10 minut přikryté. Hotovo.
Kapustičky jsou skvělé jako křupavá příloha nebo lehká večeře. Kdo jednou ochutná, jinak už je nebude chtít!
M.

