Kapustičky na zádíčkách

16.10.2018

Růžičková kapusta je nedoceněná podzimní zelenina. Moje nejoblíbenější úprava je na zádíčkách. Kapustičky si zachovají chuť i barvu a spolu s máslem vytvoří dokonalou přílohu. Vyzkoušejte!

Ingredience:

  • růžičková kapusta
  • 3 lžíce másla
  • sůl, pepř

Postup:

Kapustičky omyjte, odkrojte košťály a růžičky rozkrojte na půlky. Ve velké hlubší pánvi rozpusťte máslo a na něj naskládejte kapustičky na bříška (rozuměj řezem dolů). Opékejte 2-3 minuty do zlatova. Vypněte plotýnku, kapustičky otočte na zádíčka, osolte a opepřete. Pánev zakryjte pokličkou a nechte kapustičky 10 minut přikryté. Hotovo.

Kapustičky jsou skvělé jako křupavá příloha nebo lehká večeře. Kdo jednou ochutná, jinak už je nebude chtít!

M.

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky