Burger housky

13.05.2019

Protože už měsíc honím čas a nedaří se mi ho chytit, přidám dnes raději hned další recept. Tenhle je na úžasně vláčné a velmi chutné housky na hamburgery. Upřímně, můžete je jíst i s máslem a marmeládou po ránu (nebo kdykoliv během dne).

Ingredience:

  • lžíce sušeného droždí
  • 120ml teplé vody
  • 120ml mléka
  • velké vejce
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • lžička soli
  • 375g hladké mouky
  • vejce na potření
  • sezamové semínko na posypání

Postup:

V jedné menší misce si smícháme teplou vodu a sušené droždí. V druhé větší misce smícháme mléko, vejce, olej, cukr a sůl. Obsah první misky smícháme s obsahem druhé misky.

Do vzniklé směsi postupně přidáváme mouku a mícháme (nejjednodušší je to samozřejmě mechanicky - v robotu). Těsto zpracováváme alespoň 10 minut a potom ho necháme hodinu kynout na teplém místě pod utěrkou. 

Těsto stačí na osm standardně velkých housek. Rozdělíme si ho tedy na osminky a vypracujeme kulaté housky, které necháme přikryté na plechu kynout další půl hodinu.

Housky potřeme vajíčkem, posypeme sezamovými semínky a vložíme do trouby předehřáté na 165°C. Pečeme 17 minut dozlatova.

Jak už píšu v úvodu i přes svůj název se dají housky jíst na slano i na sladko.

Dobrou chuť a příjemné pečení!

M.

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky